NORTH & SOUTH

FAIR TRADEFÖRETAGET

PRODUKTER

PRODUCENTER

VÄRDERINGAR

BESTÄLLA

KONTAKT

LÄNKAR

 

 

 

 

 

 

 

 

INTRESSANTA LÄNKAR TILL INSPIRERANDE WEBBPLATSER...

Här har vi samlat några intressanta länkar till organisationer och företag som delar våra värderingar och vars arbete och ambitioner vi gärna vill att allt flera ska upptäcka och bli inspirerade av.

Slow Food

Slow Food är en världsomspännande rörelse där matkultur i vid bemärkelse står i centrum. Gott, rent och rättvist är rörelsens tre ledord.

Gott - för att mat och dryck ska njutas, inte bara vara ett sätt att snabbt få näring
Rent - för att mat och dryck inte ska innehålla gifter och för att produktionen inte får skada miljön
Rättvist – för att bra mat är en rättighet även för den som har mindre i plånboken och för att de som producerar mat och dryck ska ha drägliga arbets- och livsvillkor

Internationellt arbetar Slow Food-rörelsen för ekologisk produktion, bevarandet av lokala och regionala matkulturer och utvecklingen av ett jordbruk som varken utarmar jorden eller människorna som brukar den. Du kan läsa mer om Slow Food på rörelsens internationella sajt:
www.slowfood.com

Den hemlige kocken

Har du också tröttnat på matfusket med alla dessa kemiska tillsatser som numera finns i nästan alla typer av livsmedel? Listan över officiellt godkända substanser innehåller idag över 300 olika smakförstärkare, emulgeringsmedel, rökaromer, konserveringsmedel och antioxidationsmedel etc. Ett bra sätt att slippa få i dig en massa onödiga och farliga ämnen är att alltid välja ekologisk mat.

Läs böckerna "Den hemlige kocken" och "Äkta vara" så får du en riktig ögonöppnare: www.aktavara.org

Almnäs Bruk

Granne med oss ligger ett av Sveriges största ekologiska jordbruk, Almnäs Bruk. Där bedriver man just nu ett spännande arbete med att förädla gårdens egna produkter, dels via mejeriet Hjordnära i Hjo och dels i gårdens eget ysteri. Till Almnäs är du alltid välkommen vid deras årliga evenemang Kosläppet, Öppen gård 14 aug, Midsommarfirandet, Fågelås Julmarknad etc. Läs mera på www.almnas.com

 

 

 


 

  

 

Utmärkta produkter!

På många produkter hittar du något av dessa märken, som hjälper dig som konsument att snabbt hitta ett ekologiskt alternativ eller känna igen en produkt som kommer från ett företag som tillämpar vissa regler om rättvis handel.

Här nedan kan du hitta mera information om vad märkena står för.

Fairtrade
KRAV-märket

PS Men kom ihåg att vi på North & South Fair Trade går betydligt längre i våra egna ambitioner. Läs mera om våra värderingar och vårt unika arbetssätt här.Boktips!
Vill du veta mera om Fair Trade kan vi gärna rekommendera boken "The Fair Trade Revolution".


© North & South Fair Trade AB, Wrångebäck, 544 94 Hjo, Sweden. Tel 0503-200 01. Fax 0503-201 65 E-post