NORTH & SOUTH

FAIR TRADEFÖRETAGET

PRODUKTER

PRODUCENTER

VÄRDERINGAR

BESTÄLLA

KONTAKT

LÄNKAR

 

 

 

 

 

 

 

 

NÅGRA ORD OM HUR VI ARBETAR

För oss är rättvis handel ett sätt att bedriva aktivt biståndsarbete för utsatta grupper i olika länder. North and South importerar varor från drygt 40 lokala producentgrupper i Afrika, Asien och Sydamerika och vi har nära 500 kunder och återförsäljare runt om i Norden.

North and South Fair Trade drivs i form av ett aktiebolag, men ingen utdelning på aktierna förekommer. Om vår verksamhet går med vinst (efter omkostnader som frakter, marknadsföring och löner) så går allt överskott tillbaka till producenterna i form av nya inköp, produktutveckling och att hitta nya odlare och hantverkare som vi kan erbjuda en bättre framtid.

Vi är idag fyra heltidsanställda som sköter den dagliga verksamheten, plus ett gäng frivilliga som hjälper till vid behov.

Vårt fokus ligger på goda, vackra och originella produkter som är en glädje att både ge och få. Vi ser gärna att produkterna bygger på traditionella kunskaper och tekniker, som ger tillverkaren en känsla av stolthet och hopp för framtiden.

Här är några av våra populära produkter:

Chokladkakor och exklusiva chokladprodukter
Torkad frukt och nötter, olja, honung och marmelad
Kaffe och te
Ris, gryn, kryddor, råsocker och kakao
Charmiga handgjorda leksaker
Handgjort papper och vackra kort
Fina handgjorda korgar och vackert trähantverk

 

Vad är det som gör
North & South Fair Trade
till ett unikt företag?
Här är några saker
som sammantaget gör
oss lite speciella...

Vi arbetar enbart direkt med småskaliga producenter och småbrukare i Syd.

Vi är pionjärer inom Fair Trade och har ett nära samarbete med liknande företag och organisationer runt om i världen, bl a WFTO.

Vår målsättning är att vara bäst på det vi gör. Det ska t ex inte finnas några godare och nyttigare cashewnötter än våra, vildväxande från Sri Lanka.

Vi är stolta över att kunna erbjuda produkter och kvaliteter som man inte hittar någon annanstans, t ex Mango Amelia från Burkina Faso eller Regnskogshonung från Guatemala.

Vi har ett klart fokus på högsta möjliga kvalitet, istället för tillfälliga trender och lågpris.

Produktutveckling är en hörnsten i vårt arbete. Läs mera om hur vi jobbar med småbönder i Darjeeling.

Genom vår egen speciella design och marknadsföring vill vi presentera våra producenter och länder i Syd på ett varmt, respektfullt och positivt sätt. En motvikt till mediabilden som ofta inte är rättvisande.

Våra producenter är våra partners och vänner. Har vi bestämt oss för att börja arbeta med en producentgrupp så gör vi det i minst 5 år. Det skapar trygghet, förtroende, ansvar och självkänsla - både för våra partners och oss själva.

Vi har enbart Fair Trade- produkter och livsmedlen vi säljer är helt ekologiska, eller med vårt benägna bistånd på väg dit.


© North & South Fair Trade AB, Wrångebäck, 544 94 Hjo, Sweden. Tel 0503-200 01. Fax 0503-201 65 E-post